KABELJAUW IN PITTIGE KETJAPSAUS  

BENODIGDHEDEN.
400 gr. Diepvries kabeljauwfilet.
1 Citroen.
1 Grote ui.1     Teentje knoflook.
150 gr. Taugé.
2 Eetlepels olie.
3 eetlepels ketjap manis.
2 a 3 theelepels sambal oelek.
 
VOOR DE KOMKOMMERSALADE.
˝ Komkommer.
1 Eetlepel ketjap manis.
1 Theelepel sambal oelek.
1 Theelepel bruine basterdsuiker.
1 Eetlepel gesnipperde bieslook.
 
BEREIDING.
Begin met de salade: was de komkommer, halveer hem en schraap met een lepeltje de zaadjes eruit
Snijd de helften in de lengte nogmaals door en snijd de kwarten vervolgens in stukjes van 1 cm.
Roer een sausje van de ketjap, sambal, bieslook en bastaardsuiker.
Schep dat door de komkommer. Laat de smaken minstens een half uur intrekken.
Snijd de vis in stukjes van 4 cm. Besprenkel de vis met citroensap. Bestrooi de vis met wat zout en laat dat even intrekken.             
Pel intussen de ui en knoflook; snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook fijn.
Was de taugé in een vergiet en laat hem goed uitlekken.Dep de vis droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de stukken vis in ca. 4 min .rondom bruin en gaar. Schep ze uit de pan. Bak in de achtergebleven olie de ui en knoflook ca. 3 min.Roer de ketjap en sambal en drie eetlepels water erdoor en breng het sausje aan de kook.
Roer de taugé erdoor en verhit die kort mee. Schenk de saus over de vis en geef de komkommer erbij.
Smakelijk.