Knapperige kipreepjes met citroenrijst
`
Benodigdheden: (voor 4 personen)
4 kipfilets
1 eiwit
50 gr pinda’s
2 eetlepels bloem
1 theelepel paprikapoeder
½ Theelepel cayennepeper
½ theelepel zout
Olie om te frituren
Voor de rijst:
330 gr rijst
½ Citroen of 1 limoentje
1 steel sereh (citroengras) of ½ theelepel serehpoeder
Zout
50 gr. santen
Voorbereiding:
Snijd de kipfilets schuin op de draad in vingerdikke reepjes. Doe ze in een kom en meng er het eiwit door tot ze rondom met een laagje zijn bedekt. Doe de pinda’s, de bloem, het paprikapoeder. De cayennepeper en het zout in de foodprocessor en laat draaien tot de pinda’s fijngemalen zijn. Doe het mengsel in een kom en haal er de kipreepjes door tot ze rondom met het mengsel zijn gepaneerd. Druk goed aan. Kook de rijst met de schoongeborstelde en in plakjes gesneden citroen of limoen, het in stukken gesneden en geplette citroengras of het serehpoeder en wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Los de verkruimelde santen op in een kopje kokend water en roer door de rijst. Verwijder de citroen of de limoen en het citroengras.
Bereiden:
Verhit de olie in de frituurpan of verhit een laagje olie in de wok. Frituur de gepaneerde kipreepjes met niet te veel tegelijk in de hete olie goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken. Serveer met de rijst, pindasaus n groenten naar keuze.
Variatie:
De kipreepjes kunnen met de pindasaus of een andere dipsaus naar keuze ook als tv-hapje of borrelhapje dienen.
Smakelijk eten.